SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: 203058/008 | 1101 Budapest, Salgótarjáni út 53./b

Intézmény logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • KRÉTA

Hírek

2023. okt. 18.


HA

 • hír

Szakmai együttműködés a BakerHughes vállalattal

A BakerHughes nemzetközi nagyvállalat, amely energetikai projektek vezérléstechnikai és diagnosztikai háttérrendszereit biztosítja. Új együttműködésünk reményeink szerint előmozdítja a Patakys technikus diákjaink szakmai és karrierútjainak szélesítését.

Szakmai együttműködés a BakerHughes vállalattal

2023. nyarán a Baker Hughes fóti gyára (Baker Hughes Hungary Kft.) szakképzett munkaerő-utánpótlásra irányuló együttműködési megállapodást kezdeményezett a BMSZC Pataky Technikumával.

A Baker Hughes vállalat piacvezető szerepet tölt be a nemzetközi energetikai ipar vezérlési és diagnosztikai feladatainak támogatásában és megoldásában. Fóti gyáruk a világ bármely pontjára képes komplett hardveres és szoftveres támogatást biztosítani erőművi berendezések felügyeletéhez, vezérléséhez, diagnosztikájához és hibamegelőzéséhez. A magas hozzáadott értékű munkát jelzi, hogy a vállalat egy helyen képes az alapoktól a teljes tervezésen át a gyártási és tesztelési folyamat elvégzésére, majd pedig az elkészült megoldások utólagos támogatására.

A Baker Hughes fóti gyárával tervezett partnerkapcsolat végleges formai keretei jelenleg egyeztetések alatt állnak, előjáróban azonban érdemes megemlíteni tervezett eseményeinket: fóti gyárlátogatások, iskolai keretek között szervezett tematikus órák, kölcsönös megjelenések egymás rendezvényein (pl. pályaválasztási kiállítások). További terveink között szerepel a jövőben hivatalos duális képzőhelyi partnerként üdvözölni a Baker Hughes Hungary Kft.-t.

A vállalat és iskolánk közötti megállapodástól egy hosszú távra szóló, mindkét fél számára hasznos együttműködést remélünk: közös célunk egyrészt elkötelezett és magasan képzett pályakezdő technikusok képzése, másrészt iskolánk korszerű és naprakész tudáshoz való juttatása az újszerű vállalati techológiákon keresztül. Értékként tekintünk a Baker Hughes multinacionális vállalattal ápolt kimagasló szakmai kapcsolatunkra. Ami talán a legfontosabb: az együttműködés nyertesei a diákjaink, akik folyamatos fejlődést és pozitív szakmai jövőképet biztosító munkahelyen teljesedhetnek ki.

Bizalommal és várakozással tekintünk az együttműködés elé, leendő diákjaink számára is fontos üzenet: tanulj a Pataky-ban és szerezz értékes tudást!

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Üzemlátogatás a MicroTop Kft.-nél

Üzemlátogatás a MicroTop Kft.-nél

Idén már hagyoányosnak mondható üzemlátogatást tettünk szakmai partnerünknél a MicroTop Kft.-nél

2023. nov. 7.


HA

Gyárlátogatás a BakerHughes üzemében

Gyárlátogatás a BakerHughes üzemében

Szakmai együttműködő partnerünk a BakerHughes fóti üzemében tettünk látogatást a 2/14A osztállyal

2023. okt. 25.


HA

Pataky Asztalitenisz házibajnokság 2023

Pataky Asztalitenisz házibajnokság 2023

Pataky Asztalitenisz házibajnokság 2023 eredményei

2023. okt. 11.


HA


Partnereink

 • Baker Hughes
 • MICRO-TOP Kft.
 • SchrackSeconet
 • Equicom
SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum

   1101 Budapest, Salgótarjáni út 53./b

  • Telefon: +36 70 502 1012

   E-mail: pataky@pataky.hu

   OM azonosító: 203058/008


  2023Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum